EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
вигоряння вигоряння
вигоряння вигоряння

Що нового?

Індивідуалізовані заходи втручання для стажистів у галузі алергології та імунології можуть покращити їх благополуччя та мінімізувати ризики вигоряння.

Згідно з результатами недавнього дослідження, проведеного під керівництвом Hemant Sharma, які були опубліковані в журналі The Journal of Allergy and Clinical Immunology, вигоряння лікарів, можливо, не так поширене серед стажерів в галузі алергології та імунології, як серед фахівців в інших галузях охорони здоров'я. Відомо, що здоров'я та благополуччя лікарів страждають через вигоряння, що може мати негативні наслідки як для професійних, так і для особистих аспектів їхнього життя.

Вигоряння часто починається під час навчання на медичному факультеті, посилюється під час проходження програм ординатури та стажування та зберігається протягом усієї кар'єри лікаря. Згідно з результатами попереднього дослідження, проведеного серед алергологів та імунологів, рівень вигоряння в їхньому середовищі становить 35%. Однак існує серйозна прогалина у знаннях щодо стану здоров'я та благополуччя стажерів цієї спеціалізації.

Для заповнення цієї прогалини Американська академія алергології, астми та імунології (AAAAI) провела велике дослідження. З використанням оригінального міні-Z-опитування серед приблизно 388 стажерів в області алергології та імунології були поширені опитувальники. Ця оцінка включала не лише питання з міні-Z-опитування, а й збирання особистих та професійних демографічних характеристик, а також відповіді на відкриті питання про благополуччя.

З опитаних стажерів 82 заповнили анкету, що відповідає частці тих, хто відповів на рівні 24%. Слід зазначити, що згідно з результатами дослідження, рівень вигоряння серед цих стажерів склав лише 39%, що було значно нижчим за середній показник серед практикуючих лікарів у США. Крім того, 82% стажерів повідомили про загальну задоволеність роботою, при цьому 72% відзначили задоволеність або покращення контролю свого робочого навантаження.

Ці результати дозволяють виділити певні проблеми в галузі алергології та імунології, які є унікальними для стажерів цих спеціалізацій. Як передбачається, можна розробити індивідуалізовані заходи втручання підвищення добробуту цих медичних працівників та мінімізації ризику професійного вигоряння. Існує необхідність у продовженні досліджень, спрямованих на вивчення проблем добробуту, з якими стикаються стажери у цій галузі спеціалізації.

Джерело:

The Journal of Allergy and Clinical Immunology

Стаття:

Fellows in Training Wellness in Allergy and Immunology: AAAAI Workgroup Report

Автори:

Hemant Sharma та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: