EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
ГЕРХ ГЕРХ
ГЕРХ ГЕРХ

Що нового?

У пацієнтів з ГЕРХ нова ендоскопічна процедура, яка називається антирефлюксною вальвулопластикою, є безпечною, здійсненною та ефективною.

Результати пілотного дослідження свідчать про те, що у пацієнтів з гастроезофагеальною рефлюксною хворобою (ГЕРХ) антирефлюксна вальвулопластика (ARMV) має сприятливий профіль ефективності, здійсненності та безпеки. Мета дослідження полягала в оцінці інноваційної ендоскопічної техніки, яка полягає у формуванні клаптя слизової оболонки для запобігання кислотному рефлюксу при ГЕРХ.

Процедура ARMV включає вивільнення та реконструкцію приблизно 3/4 кола слизової оболонки кардії шлунка з боку малої кривизни з формуванням двошарового клаптя слизової оболонки. Цей клапоть у поєднанні з рубцем перешкоджає рефлюксу. Загалом 30 пацієнтів, які перенесли ARMV, ретроспективно обстежили зі збиранням суб'єктивних та об'єктивних даних для оцінки виразності ГЕРХ до та після процедури.

У всіх 30 пацієнтів процедура ARMV була проведена успішно, при цьому середня тривалість операції склала 72,6 ± 20,3 хвилини. У 1 пацієнта розвинулася післяопераційна кровотеча, що вимагала виконання ендоскопічного гемостазу. Середній період наступного спостереження становив 28,9±13,9 місяця. Через 3 місяці та 1 рік після процедури ARMV у більшості пацієнтів спостерігалося зниження дози або припинення застосування інгібітора протонної помпи (ІПП) (див. таблицю 1).

Через 12 місяців після процедури ARMV спостерігалося статистично значуще покращення оцінки за опитувальником GerdQ та якості життя, пов’язаної зі здоров’ям при ГЕРХ (ГЕРХ-ЯЖЗЗ) порівняно зі значеннями до процедури ARMV. Крім того, 11 добровольців пройшли 24-годинний моніторинг рН стравоходу до та після процедури ARMV. Отримані результати свідчили про статистично значуще зменшення тривалості впливу кислоти (ТВК) та індексу DeMeester (див. таблицю 2).

Таким чином, можна зробити висновок, що процедура ARMV є ефективним, здійсненним та безпечним методом лікування ГЕРХ. Однак необхідне проведення порівняльних та проспективних досліджень для його порівняння з іншими методами ендоскопічної антирефлюксної терапії.

Джерело:

Gastrointestinal Endoscopy

Стаття:

Endoscopic construction of an anti-reflux mucosal barrier for the treatment of gastroesophageal reflux disease, a pilot study

Автори:

Jiaoyang Lu і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: