EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
пропофолу,ремімазоламу пропофолу,ремімазоламу
пропофолу,ремімазоламу пропофолу,ремімазоламу

Що нового?

При застосуванні в гістероскопії ремімазоламу тозилат показав більш високий профіль безпеки, ніж пропофол, але подібний коефіцієнт ефективності.

І ремімазолану тозилат, і пропофол забезпечують ефективну та безпечну седацію з порівнянним коефіцієнтом ефективності, забезпечуючи безболісну гістероскопію. При цьому, згідно з результатами рандомізованого контрольованого простого сліпого дослідження в паралельних групах, опублікованими у журналі The Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics, ремімазоламу тозилат характеризується більш високою безпекою при гістероскопії порівняно з пропофолом.

Shuoya Zhang та співавт. виконали дане дослідження з метою порівняння безпеки та ефективності ремімазоламу тозилату та пропофолу за участю 90 пацієнток, яким було показано проведення гістероскопії. Учасниць проспективного дослідження розділили на три групи (по 30 осіб у кожній групі): (1) група A – група застосування пропофолу, (2) група B – група застосування тозилату ремімазоламу у низькій дозі та (3) група C – група застосування тозилату ремімазоламу у високій дозі.

З метою анестетичного прекондиціонування пацієнткам вводили суфентаніл 0,1 мкг/кг внутрішньовенно. Пацієнткам групи A ввели пропофол внутрішньовенно в дозі 2 мг/кг, а потім вводили підтримуючу дозу 5 мг/кг/год. Пацієнткам у групах B та C ввели ремімазоламу тозилат у дозі 0,25 мг/кг внутрішньовенно. У групах B та C пацієнтки отримували підтримуючу дозу ремімазоламу тозилату 0,48 мг/кг/год та 0,6 мг/кг/год відповідно.

Після госпіталізації (T0), через одну хвилину після анестезії (T1), після розширення порожнини матки (T2) та після завершення процедури гістероскопії (T3) реєстрували зміни в даних про частоту серцевих скорочень, середній артеріальний тиск і рівень насичення периферичної крові киснем. У ході дослідження реєстрували оцінки за шкалою активності та седації (OAA/S) через одну, три та п'ять хвилин після гістероскопії, випадки розвитку небажаних явищ та час від завершення гістероскопії до виписки.

Коефіцієнт ефективності седації у групах A, B та C склав 100 %. Після введення препаратів частота розвитку небажаних явищ у групі A була статистично значуще вищою, ніж у групах B та C. Після введення тозилату ремімазоламу про випадки болю в місці ін'єкції не повідомлялося, дослідники відзначали нижчий вплив на гемодинаміку та меншу кількість випадків пригнічення дихання порівняно із пропофолом.

Джерело:

Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics

Стаття:

Efficacy and safety of remimazolam tosylate in hysteroscopy: A randomized, single-blind, parallel controlled trial

Автори:

Shuoya Zhang і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: