EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Антибіотикотерапія з вонопразаном – ефективна ерадикація бактерій H. pylori Антибіотикотерапія з вонопразаном – ефективна ерадикація бактерій H. pylori
Антибіотикотерапія з вонопразаном – ефективна ерадикація бактерій H. pylori Антибіотикотерапія з вонопразаном – ефективна ерадикація бактерій H. pylori

Що нового?

Для ерадикації бактерій Helicobacter pylori (H. pylori) може бути запропонована антибіотикотерапія, що містить вонопразан.

Згідно з результатами пошукового дослідження, опублікованими в журналі Helicobacter, антибіотикотерапія з вонопразаном здатна ефективно знищувати H. pylori і може бути на 100% ефективною у пацієнтів, які вперше отримують лікування (терапія першої лінії) та на 91% ефективною у пацієнтів, у яких раніше не вдалося досягти повної ерадикації.

Дослідники виконали даний одноцентровий огляд клінічних даних з метою складання звіту про безпеку та ефективність комбінованої антибіотикотерапії з вонопразаном для ерадикації H. pylori у пацієнтів віком 18 років і старше з позитивним результатом уреазного дихального тесту та (або) патогістологічного дослідження на вміст H. pylori.

Учасники отримували комбіновану терапію антибіотиками та вонопразаном протягом 10 днів. Загалом застосовували 11 різних комбінацій з антибіотиками, які включали від двох до п'яти різних препаратів, головним чином фуразолідон, левофлоксацин, амоксицилін, тетрациклін, рифабутин та нітазоксанід.

Ерадикація H. pylori вважалася успішною, якщо результати уреазного дихального тесту та (або) патогістологічного дослідження були негативними після лікування. Описові статистичні дані були представлені в узагальненому вигляді. В ході аналізу, 153 пацієнти, інфіковані H. pylori (74 жінки), отримали лікування антибіотиками в комбінації з вонопразаном. У близько 31% пацієнтів (48 із 153) попередня спроба знищити H. pylori із застосуванням інгібітора протонної помпи була неуспішною. Подальше спостереження було проведено для 43% пацієнтів (66 із 153).

У таблиці 1 представлені дані про підсумковий рівень ерадикації, досягнутий у пацієнтів, які завершили участь у подальшому спостереженні, у підгрупі пацієнтів, які отримали лікування вперше, і у пацієнтів, у яких попереднє лікування, що не містить вонопразан, виявилося неуспішним.


При подальшому дослідженні з факторіальним дизайном буде потрібна оптимізація кожного режиму лікування, оскільки в більшості режимів використовували два і більше антибіотиків.

Джерело:

Helicobacter

Стаття:

Combinations of antibiotics and vonoprazan for the treatment of Helicobacter pylori infections-Exploratory study

Автори:

Anoja W Gunaratne і співавт.

Коментарі (1)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: