EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
FDA схвалило застосування препарату Налоксон, спрей назальний, 8 мг, для лікування передозування опіатами FDA схвалило застосування препарату Налоксон, спрей назальний, 8 мг, для лікування передозування опіатами
FDA схвалило застосування препарату Налоксон, спрей назальний, 8 мг, для лікування передозування опіатами FDA схвалило застосування препарату Налоксон, спрей назальний, 8 мг, для лікування передозування опіатами

Що нового?

Лікарі можуть рекомендувати препарат Налоксон, спрей назальний, 8 мг, пацієнтам з передозуванням опіатами.

30 квітня 2021 року FDA оголосило про схвалення спрею назального, що містить налоксону гідрохлорид в більшій дозі (8 мг), для лікування передозування опіатами. Раніше спрей назальний з вмістом налоксону 2 мг і 4 мг вже був схвалений для застосування (в 2015 р.).

Даний препарат можуть застосовувати особи незалежно від наявності медичної підготовки. Оскільки він є антагоністом опіоїдних рецепторів, він може допомогти знизити частоту смертей в результаті передозування опіатами. Оперативне використання цього спрею дозволяє нейтралізувати наслідки передозування опіатами, як правило, протягом декількох хвилин.

 «Вирішення проблеми опіоїдної кризи має першорядне значення для FDA, і зусилля по розширенню доступу до налоксону і підвищення доступності цього препарату для тих, кому він необхідний, можуть допомогти впоратися з наслідками передозування опіатами», - зазначила доктор медицини Патриція Каваццоні, директор центру з оцінки та дослідженням лікарських засобів FDA (CDER).

Після схвалення застосування налоксону в 1971 р для лікування передозування опіатами FDA вже зробило цілий ряд кроків щодо підвищення доступності препаратів налоксону, в тому числі: Управління закликає фармкомпанії реєструвати препарати налоксону як безрецептурні препарати; вимагає включення останніх рекомендацій по терапії налоксоном в інструкцію із застосування всіх опіоїдних анальгетиків; і продовжило термін придатності препарату з 2 до 3 років.

Застосування налоксону у пацієнтів, залежних від опіоїдних препаратів, може призвести до розвитку синдрому відміни, що супроводжується такими симптомами, як біль в тілі, діарея, тахікардія, нежить, підвищена температура тіла, чхання, пілоерекція, пітливість, позіхання, нудота, блювання, нервозність, збуджений стан, дратівливість, тремтіння, тремор, біль в животі, слабкість і високий артеріальний тиск (АТ).

Джерело:

FDA

Стаття:

FDA Approves Higher Dosage of Naloxone Nasal Spray to Treat Opioid Overdose

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ua ru
Спробуй: