EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
Інгібітор тканинного фактору отримав від FDA направлення на швидку процедуру реєстрації для лікування COVID-19 Інгібітор тканинного фактору отримав від FDA направлення на швидку процедуру реєстрації для лікування COVID-19
Інгібітор тканинного фактору отримав від FDA направлення на швидку процедуру реєстрації для лікування COVID-19 Інгібітор тканинного фактору отримав від FDA направлення на швидку процедуру реєстрації для лікування COVID-19

Що нового?

AB201, селективний інгібітор тканинного фактору, отримав від Адміністрації з контролю якості продуктів харчування та лікарських засобів США (US-FDA) направлення на прискорену процедуру реєстрації за показанням COVID-19. 

23 листопада 2020 року FDA відкрила дорогу для прискореної реєстрації препарату AB201 (селективний інгібітор тканинного фактору) для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) та пов’язаної з COVID коагулопатії. Цей малий рекомбінантний білок вибірково пригнічує тканинний фактор, який відіграє ключову роль в запальній відповіді на вірусні інфекції. Є дані про те, що досліджувана терапія чинить протизапальний, противірусний та антикоагулянтний ефекти.

Потужний інгібітор тканинного фактору може протидіяти коронавірусу, пов’язаній з ним стимуляції системи згортання крові, а також чинити вплив на інші аспекти відповіді імунної системи. Таким чином, він може бути ефективним проти численних шляхів впливу вірусної інфекції і сприяти одужанню госпіталізованих пацієнтів з коронавірусним захворюванням.

Рішення US-FDA обгрунтоване даними досліджень фази І і ІІ за участі близько 700 пацієнтів, в яких препарат AB201 застосовували за іншими клінічними показаннями, зокрема для профілактики артеріальних і венозних тромбозів, в яких він продемонстрував здатність пригнічувати тканинний фактор та добру переносимість в терапевтичних дозах. 

В грудні 2020 року стартує дослідження фази IIb (ASPEN-COVID-19), в якому візьмуть участь близько 100 пацієнтів, госпіталізованих з коронавірусною інфекцією. Його важливі результати очікуються вже в другому кварталі 2021 року.

Рішення про прискорену процедуру дореєстраційного розгляду відображає критичну потребу в засобах лікування госпіталізованих пацієнтів з COVID-19.

Джерело:

ARCA Biopharma

Стаття:

AB201 Development as a Potential Treatment for COVID-19 Receives U.S. FDA Fast Track Designation

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ua ru
Спробуй: