EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
medicine medicine
medicine medicine

Що нового?

У пацієнтів з інфекцією, спричиненою H. pylori, не встановлено впливу віку на безпеку та ефективність потрійної терапії на основі кларитроміцину.

Згідно з результатами ретроспективного дослідження методом випадок-контроль похилий вік не впливає на безпеку та ефективність стандартної потрійної терапії на основі кларитроміцину, що проводиться для лікування хелікобактерної інфекції (H. pylori). Дане дослідження було проведено для вивчення ефективності ерадикаційної терапії інфекції, спричиненої H. pylori, у осіб похилого віку, оскільки вплив віку на ефективність цієї терапії залишався незрозумілим.

У дослідженні взяв участь 361 пацієнт, який раніше не отримував лікування, старше 65 років (194 чоловіки, середній вік: 79,8 ± 3,4 роки). Учасники отримували потрійну терапію (омепразол у стандартній дозі двічі на добу, амоксицилін у дозі 1 г двічі на добу та кларитроміцин у дозі 500 мг двічі на добу протягом 7, 10 або 14 днів). Після цього результати лікування порівнювали з результатами пацієнтів молодше 65 років (середній вік: 43±2,7 року), які раніше не отримували лікування.

Частота ерадикації H. pylori у популяції пацієнтів для аналізу, проведеного виходячи з припущення, що всі пацієнти отримали призначене втручання (ITT-популяція), та у популяції пацієнтів, що пройшли лікування за протоколом (PP-популяція), представлена ​​в таблиці 1 нижче:

Як зазначено в таблиці 2, статистично значущих відмінностей щодо частоти ерадикації H. pylori у осіб похилого віку на фоні терапії протягом 7, 10 та 14 днів не спостерігалося.

З 361 учасника похилого віку 11 було виключено з PP-популяції через припинення лікування (7 пацієнтів – у зв'язку з розвитком небажаних явищ). Серед пацієнтів молодого віку лікування припинив один учасник. При аналізі у PP-популяції статистично значимих відмінностей виявлено не було. Таким чином, вік не впливає на ефективність терапії інфекції H. pylori.

Джерело:

Panminerva Medica

Стаття:

Helicobacter pylori eradication with a clarithromycin-based triple therapy in elderly patients: a case-control study

Автори:

Marilena Durazzo і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: