EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
атопічний дерматит атопічний дерматит
атопічний дерматит атопічний дерматит

Що нового?

У дорослих з атопічним дерматитом середнього та тяжкого ступеня застосування дупілумабу характеризувалося сприятливим профілем безпеки та стійкою ефективністю протягом періоду до 4 років.

Згідно з результатами проміжного аналізу даних, отриманих у відкритому додатковому дослідженні, була підтверджена доцільність застосування дупілумабу як безперервної довгострокової терапії у дорослих з атопічним дерматитом (АД). При цьому після переходу із застосування препарату за схемою один раз на тиждень (1 р/тиж) на схему один раз на два тижні (1 р/2 тижні) ефективність лікування зберігалася.

Метою дослідження, проведеного Lisa A. Beck та співавт., була оцінка ефективності та безпеки лікування дупілумабом протягом періоду до 4 років у дорослих з АД. У ході дослідження також вивчали ефективність лікування у підгрупі осіб, які перейшли із застосування препарату за схемою 1 р/тиж на схему 1 р/2 тиж.

У дослідженні оцінювали терапію дупілумабом у дозі 300 мг 1 р/тиждень або 1 р/2 тижні у осіб, які раніше брали участь в інших дослідженнях дупілумабу при АД. Після внесення змін до протоколу дослідження пацієнтів переводили зі схеми застосування препарату 1 р/тиж на схему застосування 1 р/2 тиж. Основною встановленою кінцевою точкою була оцінка безпеки лікування препаратом. Також виконували оцінку ефективності застосування препарату. З 2677 пацієнтів 352 пацієнти завершили 204 тижні дослідження (закінчення періоду оцінки ефективності), при цьому 202 пацієнти завершили 244 тижні дослідження, протягом яких проводили оцінку безпеки. Дотримання запропонованого режиму терапії за повідомленням пацієнтів становило 98,1%. Профіль безпеки дупілумабу відповідав профілю, раніше встановленому в інших дослідженнях. Основними небажаними явищами, пов'язаними з лікуванням, були головний біль, реакція у місці ін'єкції, кон'юнктивіт, герпес ротової порожнини, інфекція верхніх дихальних шляхів та назофарингіт.

До 204-го тижня середнє значення (± стандартне відхилення (СВ)) індексу поширеності та тяжкості екземи (EASI) склало 2,46 ± 3,98 бали зі зниженням відносно вихідного рівня (ВР) на 91,07 %; середня оцінка виразності сверблячки (± СВ) за цифровою рейтинговою шкалою (ЦРШ) склала 2,10 ± 1,83 бали зі зниженням щодо ВР на 68,74 %.

Після переходу зі схеми застосування препарату 1 р/тиж на схему 1 раз/2 тиж ефективність лікування збереглася у 226 пацієнтів. Застосування дупілумабу супроводжувалося швидким зменшенням виразності ознак та симптомів АД (протягом перших двох тижнів лікування), із стійким збереженням ефективності аж до 204-го тижня дослідження.

Джерело:

American Journal of Clinical Dermatology

Стаття:

Dupilumab Provides Acceptable Safety and Sustained Efficacy for up to 4 Years in an Open-Label Study of Adults with Moderate-to-Severe Atopic Dermatitis

Автори:

Lisa A. Beck і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: