EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
мігрень мігрень
мігрень мігрень

Що нового?

У пацієнтів з мігренню терапія фреманезумабом безпечна, добре переноситься та має сприятливий профіль безпеки за впливом на ризик розвитку ССЗ та цереброваскулярну систему.

Згідно з результатами об'єднаного аналізу даних трьох рандомізованих досліджень III фази, проведеного Hans Christoph Diener та співавт., у пацієнтів з мігренню терапія фреманезумабом добре переносилася і характеризувалася сприятливим загальним профілем безпеки, а також профілем безпеки за впливом на ризик розвитку серцево-судинних ускладнень впродовж 12 тижнів незалежно від лікарських препаратів, що приймаються, наявності в анамнезі ССЗ і цереброваскулярних захворювань, а також факторів ризику. Мета аналізу полягала в оцінці переносимості та безпеки застосування фреманезумабу у лікуванні мігрені.

До дослідження було включено 2842 пацієнти (віком 18–70 років) з епізодичною або хронічною мігренню, які отримували фреманезумаб щомісяця, фреманезумаб щокварталу або плацебо. Було проведено аналіз всіх та серйозних побічних ефектів. Оцінку СС ускладнень та цереброваскулярних захворювань проводили у підгрупах пацієнтів, стратифікованих щодо застосування лікарських препаратів для лікування ССЗ та цереброваскулярних захворювань або триптанів, а також наявності в анамнезі ССЗ, цереброваскулярних захворювань та факторів ризику.

Частота розвитку тяжких побічних ефектів (<1–2 %) та побічних ефектів у цілому

(58–65 %) була порівнянна у групах застосування плацебо та фреманезумабу. СС ускладнення відзначалися рідко, незалежно від наявності в анамнезі ССЗ та цереброваскулярних захворювань, та зі порівнянною частотою у пацієнтів з факторами ризику ускладнень ССЗ, а також у пацієнтів, які отримували лікарські препарати для лікування ССЗ та цереброваскулярних захворювань або триптани. Сигналів з безпеки з боку серцево-судинної та цереброваскулярної систем не виявлено.

Таким чином, результати цього аналізу підтвердили, що терапія фреманезумабом, повністю гуманізованим моноклональним антитілом, є безпечним методом терапії мігрені незалежно від наявності ССЗ в анамнезі у пацієнтів.

Джерело:

Cephalalgia

Стаття:

Safety and tolerability of fremanezumab in patients with episodic and chronic migraine: a pooled analysis of phase 3 studies

Автори:

Hans-Christoph Diener і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: