EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
зубний біль зубний біль
зубний біль зубний біль

Що нового?

Знеболювальні засоби для хірургічної стоматології (лідокаїн + ропівакаїн) забезпечують тривале полегшення болю та швидше відновлення.

Згідно з даними, опублікованими в авторитетному журналі Clinical Oral Investigations, блокада нижнього альвеолярного нерва (IANB) сумішшю лідокаїну та ропівакаїну забезпечувала тривалу післяопераційну анестезію та виражений контроль болю під час та після видалення ретинованих третіх молярів нижньої щелепи. Група дослідників під керівництвом Tomoharu Hemmi вивчала потенційний аналгетичний ефект цієї суміші.

Ропівакаїн відомий своїми довготривалим знеболюючим ефектом, хоч і характеризується повільним початком дії. Для вирішення цієї проблеми дослідники застосовували його в поєднанні з лідокаїном, що має швидший початок дії. Проте досі ефективність цієї комбінації залишалася невивченою.

З метою вивчення цього питання було проведено це проспективне рандомізоване контрольоване дослідження за участю 56 пацієнтів, яким мали видалити ретеновані треті моляри нижньої щелепи. Пацієнтів розподіляли на дві групи: одна група отримувала традиційний 2% лідокаїн з епінефрином, а інша - суміш 2% лідокаїну з епінефрином у співвідношенні 1:1 та 0,75% ропівакаїну.

У пацієнтів, які отримували суміш лідокаїну та ропівакаїну, тривалість післяопераційної аналгезії була статистично значущою і спостерігався більш виражений контроль болю порівняно з пацієнтами, які отримували лише лідокаїн. Це дослідження може докорінно змінити підхід до лікування післяопераційного болю під час складних процедур, що використовується хірургами-стоматологами, запропонувавши пацієнтам більш тривале і практично безболісне відновлення. Це інноваційне рішення для всіх пацієнтів, які відчувають страх перед видаленням зубів мудрості, яке відкриває нову еру комфорту та легкості у хірургічній стоматології.

Джерело:

Clinical Oral Investigations

Стаття:

Analgesic effect of a lidocaine-ropivacaine mixture for extraction of impacted mandibular third molars: a randomized controlled trial

Автори:

Tomoharu Hemmi і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: