EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
інфекція H. pylori інфекція H. pylori
інфекція H. pylori інфекція H. pylori

Що нового?

Прийом добавок пробіотиків, особливо пробіотиків з більш високим вмістом колонієутворюючих одиниць та змішаних штамів, може сприяти скороченню числа ускладнень, спричинених інфекцією H. pylori.

За даними парасолькового метааналізу, використання пробіотиків виявилося ефективною стратегією полегшення тяжкості ускладнень, пов'язаних з інфекцією Helicobacter pylori (H. pylori), в основному при прийомі пробіотиків з більш високим вмістом колонієутворюючих одиниць (КОЕ) та змішаних штамів. Мета дослідження, проведеного Vali Musazadeh і співавт., полягала у вивченні впливу добавок пробіотиків на ерадикацію H. pylori.

Пошук відповідних публікацій провели у таких електронних базах даних, як Google Scholar, Scopus, Embase, Web of Science та PubMed. Для оцінки загальної величини ефекту (ВЕ) до метааналізу було включено розрахунок сукупного відносного ризику (ВР) або відношення шансів (ВШ) разом з відповідними 95% довірчими інтервалами (ДІ) з використанням моделі випадкових ефектів.

Усього було включено 18 відповідних досліджень (n = 47278). Результати свідчили про позитивний вплив пробіотиків на ерадикацію H. pylori: сукупний ВР = 1,13 та ВШ = 1,86. Слід зазначити, що ерадикація H. pylori була ефективнішою при прийомі більш високих доз (> 10 × 1010 КУО) та комбінації штамів. Насамкінець слід зазначити, що включення пробіотичних добавок може бути перспективною стратегією лікування ускладнень, пов'язаних з інфекцією H. pylori.

Джерело:

Food & Function journal

Стаття:

The effectiveness of treatment with probiotics in Helicobacter pylori eradication: results from an umbrella meta-analysis on meta-analyses of randomized controlled trials

Автори:

Vali Musazadeh і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: