EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
алергія алергія
алергія алергія

Що нового?

Сублінгвальна алерген-специфічна терапія може бути ефективною у пацієнтів з алергічним ринітом/ринокон'юнктивітом.

Результати недавнього обсерваційного дослідження, опубліковані в журналі Journal of Clinical Medicine, свідчать, що у пацієнтів з алергією на пилок дерев сублінгвальна імунотерапія (СЛІТ) не тільки ефективна, але й безпечна. Це дослідження тривалістю понад 8 місяців було проведено групою під керівництвом відомого дослідника Christoph Owenier в 84 населених пунктах Німеччини і включало 432 пацієнти з сезонним алергічним ринітом/ринокон'юнктивітом середнього та тяжкого ступеня.

Мета дослідження полягала у вивченні безпеки та переносимості двох сублінгвальних екстрактів пилку дерев, зареєстрованих у 2018 році. Результати цього проспективного неінвазивного дослідження свідчать про те, що як рідкий сублінгвальний екстракт алергенів пилку берези (СЕПБ), так і комбінований сублінгвальний екстракт алергенів пилку берези, ліщини і вільхи (СЕПД) дуже добре переносяться. Не менше однієї місцевої реакції було зареєстровано у 22,2% пацієнтів, а системні реакції були виявлені у порівняно меншій частині пацієнтів (6,3%).

Слід зазначити, що у пацієнтів, які отримували СЕПД, системні реакції спостерігалися частіше, ніж у пацієнтів, які отримували СЕПБ, і лише у 1 пацієнта була зареєстрована системна реакція гіперчутливості 3-го ступеня. Серйозних реакцій виявлено не було. Загалом 98,6% учасників, які здійснили всі візити, були задоволені СЛІТ. Загалом 71% пацієнтів здійснили всі візити, що вказує на високий ступінь прихильності до лікування.

Особливо слід зазначити, що частота розвитку небажаних явищ у цьому неінвазивному дослідженні була статистично значно нижча, ніж у клінічному дослідженні III фази.

Джерело:

Journal of Clinical Medicine

Стаття:

Tolerability and Safety of Sublingual Immunotherapy in Patients with Tree Pollen Allergy in Daily Practice—An Open, Prospective, Non-Interventional Study

Автори:

Christoph Owenier та співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: