EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
акне акне
акне акне

Що нового?

Додаткове продовження терапії ізотретиноїном на 1 місяць після досягнення повної клінічної відповіді може запобігти рецидиву у пацієнтів з акне.

Результати дослідження, опубліковані в журналі Dermatologic Therapy, свідчать про те, що у пацієнтів зі звичайними вуграми додаткове продовження терапії ізотретиноїном для внутрішнього прийому на 1 місяць після досягнення повної клінічної відповіді, незалежно від сумарної дози, дозволяє поліпшити ефективність лікування. Мета цього поперечного дослідження полягала у визначенні факторів, що впливають на частоту рецидиву після лікування ізотретиноїном. До дослідження було включено 212 пацієнтів (співвідношення жінок та чоловіків – 3,15; середній вік – 23,5 ± 6,2 роки) з акне (вугровим висипом).

У дослідження включали пацієнтів, які отримували ізотретиноїн внутрішньо у дозі

0,3-1 мг/кг/добу протягом щонайменше 4 місяців. Дослідники провели ретроспективну оцінку даних пацієнтів для вивчення частоти рецидиву та факторів, що могли на неї вплинути. Частота рецидиву становила 37,3%, а медіана часу до рецидиву - 10 місяців.

Автори повідомили, що у молодших пацієнтів (віком ≤ 20 років) за наявності акне з макрокомедонами та залишкових уражень наприкінці лікування частота рецидиву була вищою. Для попередження рецидиву у пацієнтів з акне, які приймають ізотретиноїн внутрішньо, дуже важливо продовжувати лікування до досягнення повної клінічної відповіді, а потім ще протягом 1 місяця, незалежно від сумарної дози.

Джерело:

Dermatologic Therapy

Стаття:

Investigation of relapse rate and factors affecting relapse after oral isotretinoin treatment in patients with acne vulgaris

Автори:

Elif Demirci Saadet

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: