EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
прегабаліну прегабаліну
прегабаліну прегабаліну

Що нового?

При введенні прегабаліну спостерігалося статистично значуще зниження тяжкості симптомів диспепсії, особливо у осіб з переважанням больового синдрому в області епігастрію.

За результатами рандомізованого клінічного дослідження було встановлено, що застосування прегабаліну може принести виразну користь. На це вказувала частота відповіді при її оцінці за шкалою виразності симптомів диспепсії та ефективності їх полегшення на думку пацієнтів (шкала оцінки загальної виразності симптомів) та за шкалою оцінки якості життя (коротка анкета – індекс диспепсії Непін) у пацієнтів із функціональною диспепсією.

Метою цього проспективного плацебо-контрольованого одноцентрового подвійного сліпого дослідження було визначення профілю ефективності та безпеки прегабаліну при його застосуванні у лікуванні функціональної диспепсії. Учасників з діагнозом функціональної диспепсії у віці від 18 до 70 років, у яких спостерігалася недостатня відповідь на терапію інгібіторами протонної помпи (n = 72), рандомізували до груп прийому прегабаліну (75 мг на добу; n = 34) або плацебо (n = 3) протягом 8 тижнів. Основною кінцевою точкою дослідження було досягнення задовільного покращення стану, при цьому додатковими кінцевими точками були зниження інтенсивності болю, оцінка профілю безпеки та якості життя.

У таблиці 1 представлена ​​частота досягнення задовільного поліпшення стану на думку пацієнтів та зниження виразності загальних симптомів у досліджуваних групах через 4 та 8 тижнів.

Терапія прегабаліном була пов'язана із загальним покращенням якості життя. Найчастішим небажаним явищем, пов'язаним з терапією прегабаліном, було запаморочення, яке було зареєстровано у 51,6% учасників. Однак через тиждень терапії переносимість препарату покращала. Таким чином, застосування прегабаліну може сприяти покращенню стану при функціональній диспепсії.

Джерело:

Alimentary Pharmacology & Therapeutics

Стаття:

Randomised clinical trial: the effects of pregabalin vs placebo on functional dyspepsia

Автори:

Isariyaphong Kotikula і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: