EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
FDA дає «зелене світло» на використання нового скринінгового інструменту для виявлення можливих біомаркерів COVID-19 FDA дає «зелене світло» на використання нового скринінгового інструменту для виявлення можливих біомаркерів COVID-19
FDA дає «зелене світло» на використання нового скринінгового інструменту для виявлення можливих біомаркерів COVID-19 FDA дає «зелене світло» на використання нового скринінгового інструменту для виявлення можливих біомаркерів COVID-19

Що нового?

Видано дозвіл на використання недіагностичного скринінгового інструменту для виявлення біомаркерів, пов'язаних з коронавірусною інфекцією, у певної категорії осіб з безсимптомним перебігом захворювання без підвищення температури тіла.

19 березня 2021 року Адміністрація по контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів США (FDA) видала екстрений дозвіл на застосування першого скринінгового інструменту для COVID-19, заснованого на машинному навчанні. За допомогою даного інструменту можна виявляти певні біомаркери, які свідчать про наявність деяких видів порушень (наприклад, гіперкоагуляції), які часто спостерігаються у пацієнтів з COVID-19.

COVID Plus Monitor призначений для використання навченим персоналом з метою попередження контакту з пацієнтами та поширення інфекції COVID-19. Даний інструмент виявляє специфічні біомаркери, які вказують на наявність COVID-19 та інших гіперкоагуляційних і гіперзапальних станів у людей старше 5 років без симптомів COVID-19.

Слід зазначити, що цей пристрій не є альтернативою діагностичного тесту на COVID-19 і не призначений для використання у людей з симптомами COVID-19.

Пристрій складається з манжети, яку надягають на оголену ліву руку вище ліктя, і мініатюрного комп'ютерного процесора з різними світловими датчиками, які вказують на наявність певних біомаркерів або на помилковий результат.

Клінічне застосування пристрою планувалося в лікарнях і освітніх установах. У дослідженні, проведеному в лікарні (валідаційні дослідженні), взяли участь 467 осіб без симптомів і 69 осіб з підтвердженою інфекцією COVID-19. Частка збігів позитивних результатів склала 98,6%, а частка збігів негативних результатів - 94,5%. У дослідженні, проведеному в школі, спостерігалися аналогічні результати.

Джерело:

FDA

Стаття:

Coronavirus (COVID-19) Update: FDA Authorizes First Machine Learning-Based Screening Device to Identify Certain Biomarkers That May Indicate COVID-19 Infection

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: