EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
ремдесивір ремдесивір
ремдесивір ремдесивір

Що нового?

У пацієнтів, госпіталізованих з приводу COVID-19, терапія ремдесивіром не була пов'язана з клінічним поліпшенням на 15-й або 29-й день.

За результатами рандомізованого контрольованого дослідження III фази (DisCoVeRy) застосування ремдесивіру у пацієнтів з коронавірусною інфекцією не було пов'язане з клінічним поліпшенням на 15-й або 29-й день порівняно з контрольною групою. Крім того, терапія ремдесивіром не знижувала смертність та рівень РНК SARS-CoV-2. Мета дослідження полягала в оцінці клінічної ефективності терапії ремдесивіром у госпіталізованих дорослих пацієнтів з гіпоксемічною пневмонією, спричиненою COVID-19, із показанням до оксигенотерапії та (або) штучної вентиляції легень.

У цьому багатоцентровому відкритому дослідженні в паралельних групах пацієнтів рандомізували на отримання тільки стандартної терапії або у комбінації з ремдесивіром, гідроксихлорохіном, лопінавіром/ритонавіром або лопінавіром/ритонавіром та інтерфероном β-1a. Ремдесивір ​​вводили в 1-й день у вигляді інфузії у дозі 200 мг, а потім у вигляді одноразових щоденних інфузій у дозі 100 мг протягом періоду до 9 днів із загальною тривалістю лікування 10 днів. У разі виписки пацієнта терапію можна було припинити через 5 днів.

Основною заздалегідь визначеною кінцевою точкою був клінічний статус на 15-й день, визначений за 7-бальною порядковою шкалою Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), у популяції пацієнтів для аналізу, проведеного виходячи з припущення, що всі пацієнти отримали призначене втручання. Загалом 857 пацієнтів рандомізували в одну із двох груп дослідження, а для підсумкової оцінки використовували дані 843 пацієнтів (група застосування ремдесивіру: n = 420; контрольна група: n = 423). Статистично значущих відмінностей у частоті розвитку серйозних небажаних явищ між групами не виявлено.

Дані про розподіл оцінок за порядковою шкалою ВООЗ на 15-й день у групах дослідження наведено у таблиці 1.

Статистично значущих відмінностей між групами лікування не виявлено (відношення шансів для ремдесивіру: 1,02). Застосування ремдесивіру в лікуванні пацієнтів, госпіталізованих з COVID-19, може виявитися неефективним.

Джерело:

medRxiv

Стаття:

Remdesivir for the treatment of hospitalised patients with COVID-19: final results from the DisCoVeRy randomised, controlled, open-label trial

Автори:

Florence Ader і співавт.

Коментарі (0)

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: