EN | UA
EN | UA

Підтримка Медзнат

Назад
грибкова інфекція грибкова інфекція
грибкова інфекція грибкова інфекція

Що нового?

Імуносупресія, викликана новою коронавірусною інфекцією COVID-19 на фоні терапії глюкокортикостероїдами та супутніх захворювань, підвищує сприйнятливість до грибкових інфекцій.

Згідно з результатами дослідження, встановлена кореляція між перенесеною тяжкою інфекцією COVID-19 з більш високим рівнем фактора некрозу пухлини-альфа (TNF-α), інтерлейкіну (IL)-1, IL-6 та прозапальних цитокінів, а також зниження рівня експресії CD4-інтерферону -гамма, CD8 та CD4 T-клітин, що сприяє підвищенню сприйнятливості до грибкових інфекцій. Мета дослідження полягала у вивченні прогресування грибкових інфекцій і натомість респіраторних захворювань, викликаних COVID-19.

З урахуванням значущості коронавірусної інфекції для супутніх інфекцій, спричинених різними грибковими мікроорганізмами, було встановлено характеристики SARS-CoV-2 та основних видів грибів, що впливають на стан пацієнтів, які отримували лікування з приводу важкої інфекції COVID-19. Було відібрано вісім наукових публікацій, що описують випадки COVID-19 тяжкого ступеня тяжкості у пацієнтів, більшість з яких мали такі супутні захворювання, як ожиріння, злоякісні новоутворення, тяжке захворювання печінки, захворювання нирок, артеріальна гіпертензія та діабет.

Випадки, які описані в серії, що розглядається, свідчать про супутній розвиток грибкової інфекції через зниження імунітету внаслідок порушення регуляції мікробіоти, застосування лікарських засобів, віку пацієнта та ступеня тяжкості запалення при COVID-19, оцінюються на підставі зазначених даних, а не сукупності записів про захворювання по всьому світу.

Пригнічення імунітету внаслідок перенесеної інфекції, спричиненої вірусом SARS-CoV-2, його лікування глюкокортикостероїдами та розвитку супутніх захворювань підвищує сприйнятливість до грибкових інфекцій. Вони ускладнюють перебіг COVID-19 та ускладнюють його лікування, тому важливо розпізнавати вторинні інфекції, щоб своєчасно їх лікувати та встановити найбільш повну клінічну картину.

Джерело:

Advances in Microbiology

Стаття:

Challenges of the Global COVID-19 Pandemic and Invasive Fungal Pathogens in SARS-COV-2 Associations: A Dangerous Relationship

Автори:

Alessandra Gomes Mariscal і співавт.

Коментарі (0)

Рекомендації

Ви хочете видалити цей коментар? Будь ласка, вкажіть коментар Невірний текстовий зміст Текст не може перевищувати 1000 символів Щось пішло не так Скасувати Підтвердити Підтвердити видалення Приховати відповіді Вид Відповіді дивитися відповіді en ru ua
Спробуй: